Mnenja, vtisi in izkušnje

Tadeja G.

"

SDMS, odvetnik Ozmec Davor in predsednik sindikata Mario Fekonja, hvala vam za vso pomoč, končno tudi za naju z možem pravica in zmaga na sodišču brez vas ne bi šlo in odvetnika.
Čeprav nismo več rezidenti Slovenije, kljub vsemu ostajamo še naprej člani sindikata, trajalo je dolgo, a se je plačalo. Hvala!

"

Iz finančnega urada M. Sobota sem prejel odločbo o odmeri dohodnine v vrtoglavi višini 6.600 €. Ker so mi napoved pomagali izpolniti v SDMS, sem vedel, da so mi izračunali, da bo moje doplačilo znašalo 660 €. Takoj sem se obrnil na njih. Ugotovili so, da gre za napako referentke, katera je odločbo pripravila. Uredili so mi, da so takoj dosegli odlog plačila do izdaje nove odločbe, saj je šlo za očitno napako referentke, katera je napačno postavila decimalno vejico. Tako so me zaradi decimalne vejice in malomarnosti skoraj oškodovali za 6.000 €. 

Igor P.

Neimenovana članica

"

Na davčni urad Dravograd sem odnesla svojo izpolnjeno davčno napoved z vsemi olajšavami vred. Ko je to delavka videla, ni in ni hotela vzeti moje napovedi, saj sem bila samoprijaviteljica in po njenih besedah nisem upravičena do olajšav. Bila je “zelo” prijazna in mi je kljub prepričevanju dala nov obrazec, katerega mi je pomagala izpolniti, ampak seveda BREZ olajšav. Nato sem dobila odločbo in položnico za plačilo 2.991 €. Totalni šok glede na to, da sem mati samohranilka z minimalcem, kreditom za stanovanje in lizingom za avto. Hvala bogu sem članica sindikata in sem se že drug dan obrnila na odvetniško pisarno g. Ozmeca, kjer so mi napisali pritožbo. Vložila sem tudi prošnjo za obročno odplačevanje, katero so mi odobrili. Že po treh mesecih sem dobila klic od gospoda Ozmeca, da sem dobila novo odločbo in da dobim povrnjenih cca. 2.100 €. Hvala bogu za to.

"

Leta 2017 sem izgubil službo pri firmi REHAU v Avstriji . Zaradi ukinitve delovnega mesta, mi je firma pošteno obračunala odpravnino za 23 letno pripadnost firmi. Prav tako sem dobil še socialni paket, z ozirom da sem star že preko 60 let in sem s tem težko na novo zaposljiv, tako da bi lahko mirno preživel čas do upokojitve.

Od vsote so bili odbiti vsi prispevki in davki v Avstriji. Prihodke sem tudi lepo prijavil z davčno napovedjo in glej ga državo Slovenijo, ki mi je zaračunala še enkrat toliko davka kot v Avstriji.

Z odločbo sem šel do odvetnik Slavko Vesenjak  ki mi je sestavil pritožbo in odgovor Fursa je bil pozitiven, le da so mi priznali od plačanega zneska miloščino v višini 4 %.

Ne vem če ima še sploh smisel se tožarit z tako državo ki ti nič ne prispeva, ampak samo jemlje!

S tem bi samo opozoril vse tiste ki bodo dobili odpravnino, da prej dobro premislijo kako in kaj narediti, da ti država Slovenija ne pobere vse tisto, kar ti drugi podarijo za pošteno delo.

Neimenovani član

Vpišite se v vaš uporabniški račun

Fill the forms bellow to register

Ponastavite svoje geslo

Prosimo vpišite vaše uporabniško ime ali e-mail naslov, da boste lahko ponastavili geslo.

Za uradne ure v pisarnah SDMS se je potrebno naročiti. 

Za naročila na termine v pisarno in za vsa ostala vprašanja uporabite elektronski naslov: pisarna@sindikat-sdms.si