Znižajte si plačilo vrtca

VLOGA ZA ZNIŽANO PLAČILO VRTCA

Pri izračunu znižanega plačila vrtca in ostalih socialnih transferjev, se upošteva neto dohodek družine. Slovenska zakonodaja loči pri obračunu dohodka plačo za opravljeno delo in stroške v zvezi z delom. Slednji se ne vštevajo v neto dohodek družine, saj se smatra, da je delavec ta denar potrošil za prihod na delo in prehrano med delom. Pri tujem delodajalcu omenjeni postavki nista ločeni in delavec migrant lahko svoje stroške v zvezi z delom uveljavlja šele za eno leto nazaj, priznani pa so mu šele ob izdaji odločbe za odmero dohodnine za ustrezno leto. Slednja prihaja navadno z vsaj dvoletnim zamikom (npr. 2018 za davčno leto 2016), zato odbitka od neto dohodka v višini stroškov v zvezi z delom ni mogoče upoštevati mesečno (kot je to pri delavcu zaposlenem v tujini). Posledično so izračuni za znižano plačilo vrtca in ostale socialne transferje (na isti vlogi) napačni. V kolikor želite pravilen in pravičen izračun, saj se vas lahko zaradi nepravilnega izračuna uvrsti celo za do dva plačna razreda višje (torej plačujete previsoko izračunano doplačilo za vrtec), morate na izdano odločbo s strani Centra za socialno delo (CSD), vložiti ugovor v 15ih dneh od prejema odločbe. Rok prične teči 21. dan od odpreme odločbe. Za to vam je na voljo obrazec, ki ga je za vas pripravil SDMS, da bo sam postopek na CSD za vas hitrejši in enostavnejši. Oddaja ugovora vas upravičuje do obnove postopka v 8ih dneh po prejemu veljavne odločbe za odmero dohodnine za leto, ki je bilo upoštevano v izračunu.

PRENESITE SI VLOGO, JO NATISNITE IN ODNESITE NA CENTER ZA SOCIALNO DELO. Vlogo si lahko prenesete TUKAJ.

Za vse dodatne informacije in pojasnila smo vam na voljo v času uradnih ur in preko e-maila pisarna@sindikat-sdms.si

*s prijavo na spletno stran soglašate s splošnimi pogoji uporabe.