smsPASS

KAKO PRIDOBIM SMS PASS (elektronski podpis z SMS-om)?

KORAK 1

Postopek aktivacije smsPASS pričnete na uporabniških straneh SI-PASS. Po prijavi z uporabniškim imenom SI-PASS in geslom ter vnosu obveznih podatkov (davčna številka, ime in priimek, datum rojstva in naslov stalnega prebivališča) bo vaš zahtevek za pridobitev smsPASS posredovan na prijavno službo SI-TRUST.

KORAK 2

Osebno se zglasite pri prijavni službi SI-TRUST na upravni enoti, kjer boste izkazali svojo istovetnost in podpisali zahtevek za pridobitev smsPASS. Zahtevek lahko odda procesno sposobna oseba, starejša od 15 let. Pred obiskom prijavne službe na upravni enoti preverite na kateri lokaciji upravne enote je možno oddati zahtevek za smsPASS in ali se je potrebno predhodno naročiti.

KORAK 3

Po e-pošti boste prejeli aktivacijsko kodo, s katero na uporabniških straneh SI-PASS nadaljujete postopek aktivacije in pri tem registrirate svojo telefonsko številko. Po uspešni aktivaciji lahko smsPASS uporabljate tako za e-podpisovanje dokumentov kot za prijavo v e-storitve, ki podpirajo smsPASS.

CENA STORITVE

Pridobitev in uporaba smsPASS je brezplačna.

Vpišite se v vaš uporabniški račun

Fill the forms bellow to register

Ponastavite svoje geslo

Prosimo vpišite vaše uporabniško ime ali e-mail naslov, da boste lahko ponastavili geslo.

Za uradne ure v pisarnah SDMS se je potrebno naročiti. 
Za naročila na termine v pisarno in za vsa ostala vprašanja ter NUJNE zadeve uporabite elektronski naslov: pisarna@sindikat-sdms.si